ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ
400 ΓΡ. ΨΗΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
100 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ. ARLA ΤΥΡΙ MOZZARELA ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ. ARLA ΤΥΡΙ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Ξεψαχνίζουμε το ψητό κοτόπουλο που έχει περισσέψει, το κόβουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, τύπου γουόκ, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το πιπέρι.
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ζωμό κοτόπουλου, τα βρασμένα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτουμε τη mozzarella, το regato και συνεχίζoυμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δέσει η κρέμα με την μακαρονάδα.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο regato.