ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 19/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. κολοκύθα
- 2 καρότα
- 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 100 ml λευκό κρασί
- 200 ml ζωμό κότας
- 140 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα καρότα και τα πράσα σε χονδρές ροδέλες, την κολοκύθα σε κύβους και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μέσα 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε τα πράσα, τα καρότα και την κολοκύθα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο και τα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και τοποθετούμε το κοτόπουλο στο πυρέξ με τα λαχανικά.
Περιχύνουμε με το ζουμί από το τηγάνι και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, προσθέτουμε το μπλε τυρί Δανίας διάσπαρτα μέσα στο πυρέξ και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά.