ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Κανδυλίδη
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 20 σουδάκια 
  • 10 φράουλες 
  • 80 ml λικέρ φράουλας
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
Για την κρέμα πατισιέ:
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 λοβό βανίλιας 
  • 2 αβγά
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml γάλα 
  • 60 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα πατισιέ:
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Παράλληλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Προσθέτουμε το 1/3 από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αβγών, λίγο λίγο, ώστε να μην κόψει. Όταν το μείγμα πάρει θερμοκρασία, το βάζουμε όλο στην κατσαρόλα με το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δέσει, αλλά με προσοχή στην φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Καλύπτουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για την κρέμα φράουλας:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 4 κουταλιές νερό, τη ζάχαρη, τις φράουλες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Τέλος, προσθέτουμε τον δυόσμο. Έπειτα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ τις βρασμένες φράουλες και προσθέτουμε το λικέρ φράουλας και τα φύλλα δυόσμου. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κρύα πλέον κρέμα πατισερί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη σάλτσα σοκολάτας: 
Βάζουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, λίγο νερό και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. 
Βάζουμε την κρέμα φράουλας σε ένα κορνέ, ανοίγουμε τα σου με ένα μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με την κρέμα.  
Περιχύνουμε τα σου με την σάλτσα σοκολάτας. 
Γαρνίρουμε με ωμές φράουλες και δυόσμο.