ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Άστριντ Σπεράντζα και την Ελένη Ψυχούλη
Η σπιτική συνταγή για τον αγαπημένο συνδυασμό κρέπας – μερέντας
Ημερομηνία Προβολής: 29/10/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
Για τη μερέντα:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 φλ. φουντούκι τριμμένο σε πούδρα
Για τις κρέπες:
- ½ lt φρέσκο γάλα
- 150 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μερέντα: λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μπαρί. Όταν λιώσει η σοκολάτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το κακάο και τελευταίο το φουντούκι. Η μερέντα είναι έτοιμη για να την τοποθετήσουμε σε βαζάκι. Διατηρείται στο ψυγείο, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου αν θέλουμε να είναι πιο απαλή.
Για τις κρέπες: αναμειγνύουμε το αλεύρι με το γάλα, τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια για να αρωματίσουμε τον χυλό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ή με πιρούνι μέχρι ο χυλός να γίνει ομοιόμορφος και να μην έχει σβώλους από το αλεύρι. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε μια ποσότητα στην κρεπιέρα και με το ειδικό εργαλείο απλώνουμε την κρέπα κυκλικά. Όταν ροδίσει από την κάτω πλευρά είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε. Αν δεν έχουμε κρεπιέρα μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Φροντίζουμε, πριν κάνουμε κάθε κρέπα να αλείφουμε τον πάτο με λίγο μαργαρίνη. Απλώνουμε πάνω στις κρέπες την επιθυμητή ποσότητα μερέντας και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.