ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Γιάννη Σεπέρα
Hμέρα προβολής 17/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 μερίδα
- 90 γρ. πέτουρα παραδοσιακά
- 1/2 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 70 γρ. φέτα
- 30 γρ. κρέμα ανθότυρου
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 2 κλων. θυμάρι φρέσκο
- Ξύσμα από ½ λάιμ
- 5-6 κλων. σχοινόπρασο
- 1 κ.γ. λάδι τρούφας (προαιρετικά)
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Βάζουμε τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε, για 8-9 λεπτά, να βράσουν.
Όταν μαλακώσουν τα πέτουρα ρίχνουμε το θυμάρι και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε, δένουμε τα λίγα υγρά που έχουν μείνει βάζοντας την κρέμα ανθότυρου και κλείνουμε τη φωτιά.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα, το λάδι τρούφας, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.