ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Άρτεμις Αναστασιάδου-Χάσου


Ημερομηνία Προβολής: 16/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • ½ κιλό πράσα
  • 2 κυδώνια
  • 1 καρότο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 λιαστές ντομάτες
  • 3 δαμασκήνα
  • 100 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
  • ½ ποτ. λευκό κρασί
  • ½ ποτ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια –δεν τα ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση. Κόβουμε τα πράσα και τα καρότα σε λοξές ροδέλες.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και αχνίζουμε τα πράσα, τα κυδώνια και τα καρότα μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα δαμάσκηνα και τα κράνμπερις. Συμπληρώνουμε μισό ποτήρι βραστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρεύτούν για 10 λεπτά σε χύτρα ή σε κανονική κατσαρόλα για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κυδώνι.