ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
8 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
1 ΦΛ. ΚΙΟΥΝΕΦΕ Ή ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
4 ΦΕΤΕΣ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΟΡΜΟ CHEVRE
ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΤΝΕΪ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
50 ML ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
50 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 ML ΝΕΡΟ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 Κ.Γ. ΡΟΔΟΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεμαλλιάζουμε το κανταΐφι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ροδόνερο και τα βράζουμε, περίπου για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το τσάτνει ντομάτας:
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την καστανή ζάχαρη, το λευκό ξίδι, το αλάτι, το σκόρδο και το αφήνουμε να βράσει, για 5-10 περίπου λεπτά.
Αλείφουμε με βούτυρο τις μισές φέτες του τοστ, προσθέτουμε πάνω σε καθεμία λίγο ψιλοκομμένο κανταΐφι και μια φέτα κατσικίσιο τυρί σεβρ. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες του τοστ και τα ψήνουμε στην σαντουιτσιέρα.
Κόβουμε τα ψημένα σάντουιτς διαγώνια σε φέτες και τα σερβίρουμε με το τσάτνει ντομάτας. Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.