ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Ημερομηνία Προβολής: 19/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για την πουτίγκα
• 4 μέτριες φέτες τσουρέκι
• 3 αβγά ολόκληρα
• 200 μλ γάλα
• 4 κ.σ. ζάχαρη
• Φρέσκα φρούτα του δάσους
Για την μους σοκολάτας
• 200 γρ. σοκολάτα από πασχαλινό αβγό
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• Λίγο μαύρο πιπέρι
Για την σάλτσα από τα φρούτα του δάσους
• 150 γρ. φρούτα του δάσους ολόκληρα
• 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το ντεκόρ
• Φέτες αποξηραμένο τσουρέκι
• Άχνη ζάχαρη
• Λίγα φρέσκα φρούτα του δάσους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την πουτίγκα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα αβγό και το χτυπάμε με ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μαζί με τριμμένο τσουρέκι μέχρι να μουλιάσει καλά. Για έξτρα γεύση και χρώμα ρίχνουμε μέσα λίγες σταφίδες και σπάμε 2-3 φραμπουάζ. Γεμίζουμε με το μίγμα φόρμες κρεμ καραμελέ ή σε μια μεγάλη φόρμα κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 170-180 C για περίπου 15 λεπτά και μετά ακόμα 10 λεπτά ξεσκέπαστο η μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνεια .
Φτιάχνουμε την μους σοκολάτα:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος . Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος ελαφρά. Σταματάμε λίγο πριν φουσκώσει πλήρως και γίνει σαντιγί. Την ενώνουμε με ελαφρές κινήσεις με την σοκολάτα. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Όσο θα κρυώνει τόσο περισσότερο θα σφίγγει.
Φτιάχνουμε μια σάλτσα (κουλί) από φρούτα του δάσους:
Λιώνουμε τα φρούτα του δάσους με ένα πηρουνάκι. Τα αναμιγνύουμε με μια κ.σ. ζάχαρη άχνη.
Για το αποξηραμένο τσουρέκι :
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το τσουρέκι. Πασπαλίζουμε μια λαδόκολλα με λίγο ζάχαρη και το τοποθετούμε επάνω. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στο φούρνο σε θερμοκρασία 100C η μέχρι έως ότου ξεραθεί.
Συνθέτουμε το πιάτο:
Σε ένα μεγάλο πιάτο αναποδογυρίζουμε την πουτίγκα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Διακοσμούμε το πιάτο με φρούτα του δάσους. Βάζουμε σε μια άκρη του πιάτου μια γεμάτη κουταλιά σοκολάτας και από πάνω βουτάμε μια φέτα τσουρέκι.