ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ναταλία Δραγούμη
Ημερομηνία προβολής 16/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για 20 μπισκότα
- 250 γρ. ταχίνι
- 90 γρ. καστανή ζάχαρη
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αβγό μεγάλο
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.γ. βανίλια υγρή
- ½ κ.γ. αλάτι
- 80γρ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, τη καστανή ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή: δεν ανακατεύουμε με σύρμα ή με μίξερ γιατί θα βγάλει το ταχίνι το λάδι του και τα μπισκότα θα απλώσουν στο ψήσιμο!
Προσθέτουμε το αβγό, τη μαγειρική σόδα, το μέλι, την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε. Τελευταίο προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μόνο με το χέρι ή με κουτάλα ξύλινη, όχι πολύ ώρα, ίσα-ίσα για να ενωνονται τα υλικά.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη μικρά μπαλάκια, 1 κ.σ. ζύμης περίπου, και τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας απόσταση περίπου πέντε εκατοστών, πιέζουμε λίγο με το χέρι κάθε μπαλάκι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τρώμε!