ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. ΚΑΡΥ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
5 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
200 ML ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
20 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ
20 ML ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ
10 ΦΥΛΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ BABY
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φέτες το κουνουπίδι το βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κάρυ και περιχύνουμε το κουνουπίδι. Ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι, το νερό, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά. (10 λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο).
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο μούλτι το ψημένο κουνουπίδι με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου με το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
Σερβίρουμε τον πουρέ, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και λίγες κορυφές από το ψημένο κουνουπίδι.
Γαρνίρουμε με τα φύλλα παντζαριού, περιχύνουμε με λίγο λάδι από το ψημένο κουνουπίδι και προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με φράουλα.