ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ (ΠΟΝΤΙΚΙ Ή ΕΛΙΑ)
200 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4-5 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
30 ΓΡ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
100 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
100 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
20 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
280 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ALMITO
500 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ Ή ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, μέχρι να θωρακιστεί καλά, από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και τον πελτέ ντομάτας. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Έπειτα μεταφέρουμε το μοσχαράκι σε ένα ταψί, προσθέτουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τις γλυκοπικάντικες γεμιστές πιπεριές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.