ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Νεκτάριο Δανιηλίδη
Ημέρα προβολής 08/05/2104. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ. χοιρινό σκαλοπίνι
- 20 γρ. πέστο από ντοματίνια
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1 τορτίγια
- 20 γρ. σπανάκι
- Αλάτι-πιπέρι
Για το πέστο ντομάτας:
- 200 γρ. ντοματίνια
- 20 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 20 γρ. κουκουνάρια
- 20 γρ. παρμεζάνα
- 60 ml εξαιρετικο παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 1 κλων. θυμάρι
- 30 γρ. γαλέτα
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο, θυμάρι και τα ψήνουμε για 50 λεπτά, στους 140-150 βαθμούς.
Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι τα κουκουνάρια και το φιλέ αμυγδάλου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε στο μούλτι τα ψημένα ντοματίνια, τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και τα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε την περμεζάνα, την τριμμένη φρυγανιά και το ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρούμε το κρέας και αχνίζουμε το σπανάκι.
Ζεσταίνουμε την τορτίγια και την αλείφουμε με το πέστο ντομάτας. Προσθέτουμε το τυρί, το κρέας και το σπανάκι.
Τυλίγουμε σε ρολό την τορτίγια και την κόβουμε σε κομμάτια.