ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 ΚΙΛΑ ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ)
500 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
300-400 ΓΡ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ IFANTIS
300 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
5 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΣΠΑΓΓΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΕΣ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα βρασμένα κάστανα, το σαλάμι αέρος με παρμεζάνα σε μικρά κομμάτια, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το μισό δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Για το ρολό γαλοπούλας:
Απλώνουμε την πέτσα της γαλοπούλας και προσθέτουμε κομμάτια βουτύρου, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε από πάνω το φιλέτο γαλοπούλας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Κλείνουμε καρφώνοντας με οδοντογλυφίδες και δένουμε το ρολό με σπάγγο μαγειρικής. Το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε το κρασί, το υπόλοιπο δενδρολίβανο και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 80 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Για να ελέγξουμε αν η γαλοπούλα έχει ψηθεί πιέζουμε ένα καλαμάκι για σουβλάκι στο κέντρο του κρέατος. Αν οι χυμοί της γαλοπούλας είναι καθαροί, είναι ψημένη, αν οι χυμοί δεν είναι καθαροί, συνεχίζουμε το ψήσιμο, για ακόμα 10–15 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί, για 10 λεπτά.
Κόβουμε σε φέτες το ρολό και σερβίρουμε.