ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΕΜΠΑΠ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Μπαξεβάνη

Μια εκλεπτυσμένη γεύση –ιδανική για να μπει σε τάπερ και να γίνει ένα ελαφρύ κολατσιό στη δουλειά

Ημερομηνία Προβολής: 11/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό κιμά κοτόπουλου
  • ½ μήλο ψιλοκομμένο
  • Πορτοκάλι ξύσμα
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Κύμινο
  • Κόλιανδρο σκόνη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Αμπελόφυλλα μικρά ή μεγάλα φύλλα σπανάκι
  • Γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον κιμά: ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τον κιμά από κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και το ψιλοκομμένο μήλο. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια.

Παίρνουμε τα μεγαλύτερα φύλλα του σπανακιού και τα ζεματίζουμε για 5 δευτερόλεπτα. Αμέσως τα βουτάμε σε κρύο νερό για να μην διαλυθούν. Τυλίγουμε τον κιμά στα φύλλα σπανακιού και τα βάζουμε σε ταψάκι του φούρνου ατμού. Τα ψήνουμε στον φούρνο ταμού στους 70 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Σε συμβατικό φούρνο τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιούμε αμπελόφυλλα από βαζάκι κάνουμε την ίδια διαδικασία, χωρίς να τα ζεματίσουμε.

Συνοδεύουμε με γιαούρτι, ωμό ελαιόλαδο, αλάτι και πάπρικα.