ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΞΙΔΑΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΟΥΝΕΛΙ ΞΙΔΑΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 – 1½ ΚΙΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΙΛΑ ΚΟΚΚΑΡΙΑ
½ ΦΛ. ΞΙΔΙ ΛΕΥΚΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
150 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3-4 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
3 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
10 ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙ
6-7 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
2 ΦΛ. ΞΙΔΙ ΛΕΥΚΟ
2 ΣΦΗΝ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΒΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ PAPADIMITRIOU
ΝΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε σε τρεχούμενο νερό τα κομμάτια του κουνελιού, τα στραγγίζουμε  και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα, το δενδρολίβανο, τους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι και το ξίδι. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα κομμάτια του κρέατος και το βαλσαμικό βιολογικό ξίδι. Αφήνουμε το κουνέλι να μαριναριστεί, στο ψυγείο, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για 10-12 ώρες.
Καθαρίζουμε τα κοκκάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ή τα αφήνουμε ολόκληρα ανάλογα με το μέγεθος τους.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε το κουνέλι από την μαρινάδα, το ξεπλένουμε ελαφρώς και στεγνώνουμε καλά όλα τα κομμάτια. Έπειτα το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κοκκάρια, ανακατεύουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθεί το κουνέλι, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και το αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, για μιάμιση ώρα να μαγειρευτεί.
Ελέγχουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για ακόμα μισή ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν το κουνέλι είναι έτοιμο σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με σκληρό τυρί Δανίας.