ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Ιωάννα Θεοδωρακάκη
Hμέρα προβολής 11/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
- 1 κιλό φιλέτο μόσχου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
- 1 κιλό πατάτες
- 200 γρ. βούτυρο Lurpak
- 200 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 100 γρ. γάλα
- Αλάτι-πιπέρι
Για την σάλτσα:
- 400 ml κόκκινο κρασί
- Φλούδες από ½ πορτοκάλι
- 2 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. ζωμό κότας
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak
EKTEΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μερίδες τα φιλέτα (250 γρ. η μερίδα) και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές, για 10 λεπτά.
Για τον πουρέ πατάτας:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο ρεγκάτο, το βούτυρο, το αλάτι και τις πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, μέχρι να συμπυκνωθεί στο μισό. Προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκάλι, τον ζωμό κότας, το μέλι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση για 2 λεπτά. Στο τέλος την δένουμε με βούτυρο.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με τον πουρέ πατάτας και περιχύνουμε με την σάλτσα κρασιού.