ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
½ ΚΙΛΟ ΡΥZI ΜΠΑΣΜΑΤΙ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
60 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΑ
50 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
50 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΞΥΛA ΚΑΝΕΛΛΑΣ
4 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
750 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤOΠΟΥΛΟΥ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε νερό το φιλέτο γαλοπούλας, μέχρι να μαλακώσει. Αφού βράσει το ψιλοκόβουμε.
Μουλιάζουμε το ρύζι μπασμάτι σε νερό, για 30 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε άλλο τηγάνι σωτάρουμε σε βούτυρο το κουκουνάρι και το τριμμένο αμύγδαλο. Προσθέτουμε τα ξύλα κανέλλας, τα γαρύφαλλα και τις σταφίδες. Έπειτα βάζουμε το ψιλοκομμένο φιλέτο γαλοπούλας, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι μπασμάτι, το σωταρισμένο κουκουνάρι με το αμύγδαλο και τον ζωμό κοτόπουλου. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να σιγοβράσει, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε το πιλάφι και πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού.