ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Stefano Rossi

Ημέρα προβολής 07/05/15
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (κιλότο)
- 5 αβγά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 100 γρ. σαλάμι αέρος Piccanto Ifantis
- 150 γρ. γαλέτα
- 100 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας
- 100 γρ. τυρί Arla Ηavarti
- 1 κρεμμύδι
- 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
- 4-5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- Αλεύρι (για το πανάρισμα)
Για την σάλτσα τρελό νερό:
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 5 γρ. κάππαρη
- 10 γρ. ελιές
- 150 ml λευκό κρασί
- 6 ντοματίνια
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα τρίβουμε το σαλάμι αέρος. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, το σκληρό τυρί Δανίας, το τριμμένο σαλάμι αέρος, το ελαιόλαδο, τη γαλέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, τη ρίγανη, τον βασιλικό, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα βάζουμε τα ντοματίνια, την κάππαρη, τις ελιές, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό και αφήνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά.
Κόβουμε σε κομματάκια το havarti.
Περνάμε τα κεφτεδάκια σε καλαμάκι, εναλλάξ με τo havarti, και με μισό ντοματίνι.
Σερβίρουμε τα καλαμάκια με τα κεφτεδάκια προσθέτουμε τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.