ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ HAVARTI & ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ HAVARTI & ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

900 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
120 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΑΒΓΑ
80 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΣΦΗΝ. ΣΟΔΑ
1 Κ.Σ. ΞΕΡΗ ΡΙΓΑΝΗ
1 Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
150 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΜΙΚΡΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
1 Κ.Σ. ΞΕΡΗ ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε κυβάκια το havarti και το μετσοβόνε και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα αβγά, την τριμμένη φρυγανιά, τη σόδα, την ξερή ρίγανη, την πάπρικα και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και βάζουμε λίγο από το μείγμα των τυριών μέσα σε κάθε μπιφτέκι.
Στη συνέχεια θωρακίζουμε τα μπιφτεκάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Κόβουμε την πράσινη, την κίτρινη και την κόκκινη πιπεριά σε φέτες, το κολοκυθάκι σε μακρόστενες φέτες και την μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες.
Στη συνέχεια ψήνουμε τα λαχανικά στο σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 6-7 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά με τα γεμιστά μπιφτεκάκια κοτόπουλου.