ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη chef Άντζελα Γεωργαρά
Ημερομηνία Προβολής: 17/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 350 γρ. ντοματίνια
- 3 κ.σ. κόκκινο κάρυ
- 3 κ.γ. κουρκουμάς
- 500 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora soft
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 400 ml γάλα καρύδας
- 4 κ.γ. σόγια σος
- 4 κ.γ. φις σος
- 4 κ.γ. όυστερ σος
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα λιώνουμε όλη τη μαργαρίνη και προσθέτουμε μέσα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου μία ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν σκούρο χρώμα.
Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και κρατάμε στην άκρη τη μαργαρίνη για το τηγάνισμα. Η ποσότητα είναι μεγάλη αλλά όση μας περισσέψει μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για επόμενες χρήσεις και τα κρεμμύδια μπορούμε να τα κάνουμε ένα πικάντικο γλυκόξινο τσάτνει ή να τα προσθέσουμε σε άλλες συνταγές.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα στήθη του κοτόπουλου.
Σε γουόκ ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από την αρωματισμένη μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Μόλις ασπρίσει το κοτόπουλο προσθέτουμε μια κουταλιά κόκκινο κάρυ και μια κουταλιά κουρκουμά (γνωστό και ως κιτρινόριζα).
Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το γάλα καρύδας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαγειρευτεί το κοτόπουλο με την καρύδα.
Προσθέτουμε τη φις σος, την όυστερ σος, λίγη μαύρη και λίγη λευκή ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά αφήνοντας τα υλικά να ενωθούν με τη θερμοκρασία.
Σερβίρουμε σε σκουρόχρωμο πιάτο για να αναδειχτούν τα χρώματα και από πάνω τοποθετούμε το τραγανό καραμελωμένο κρεμμύδι.
Συνοδεύουμε ιδανικά με ρύζι.