ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΑΡΝΑΚΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ & ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
650 ΓΡ. ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1/2 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ:
3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
¼ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
3-4 ΣΤΑΓΟΝΕΣ TABASCO
10 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡOΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
Για το αρνάκι
Μαρινάρουμε τα αρνίσια παϊδάκια με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και. το σκόρδο.
Για τον πουρέ μελιτζάνας καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε κυβάκια ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τις ψήνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τύπου γουόκ με ελαιόλαδο, για 10 λεπτά.
Αφού ψηθούν ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες μαζί με τη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, ρίχνουμε την πάπρικα, το Tabasco και τον δύοσμο. Όταν ο χειροποίητος πουρές είναι έτοιμος προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού ρόδι και πιπέρι.
Στο ίδιο τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο θωρακίζουμε τα παιδάκια σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το λευκό γλυκό κρασί και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τον δυόσμο.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τον πουρέ μελιτζάνας και περιχύνουμε με τη σάλτσα από τα παϊδάκια.