ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ΠΑΤΑΤΕΣ

Από τον Chef Stefano Rossi

ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ΠΑΤΑΤΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΡΕ (ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΣΜΕΝΟ)
150 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟ IFANTIS
3 ΜΗΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ
500 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 LT ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
200 ML ΚΟΝΙΑΚ
4 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
4 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ & ΘΥΜΑΡΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το κρέας πάνω σε μια λαδόκολλα, το αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε τη μουστάρδα με τη ρίγανη & το θυμάρι, ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι και το δενδρολίβανο. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες καπνιστού μπέικον, το κάνουμε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το βάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τις baby πατάτες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το πράσινο μήλο, το μισό κονιάκ, το βούτυρο ανακατεύουμε και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από το κρέας. Περιχύνουμε τη λαδόκολλα με το υπόλοιπο κονιάκ, το ζωμό βοδινού, προσθέτουμε στις πατάτες αλάτι, πιπέρι, τα κλωνάρια δενδρολίβανου, το θυμάρι και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το κρέας.