ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Γιώργο Μπαλτά
Ημέρα προβολής 31/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 200 γρ. baby σπανάκι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
- 250 γρ. Αrla φρέσκο τυρί κρέμα
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι-πιπέρι
Για το πανάρισμα των φιλέτων (προαιρετικά):
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 ασπράδι αβγού
- 1 φλ. κορνφλέικς
Για το κουνουπίδι:
- 700 γρ. κουνουπίδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
EKΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου κάτω από μια μεμβράνη, για να λεπτύνουν ελαφρώς.
Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Τα στραγγίζουμε από το λάδι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση και μοιράζουμε σε κάθε φιλέτο τη γέμιση.
Τα αλατίζουμε, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα πανάρουμε πρώτα με το αλεύρι. Μετά τα περνάμε από το ασπράδι αβγού και στο τέλος από τα κορν φλέικς.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.
Για το κουνουπίδι:
Τρίβουμε τα άνθη του κουνουπιδιού στον τρίφτη, πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει την όποια υγρασία.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα γουοκ. Σωτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό, προσθέτουμε το «ρύζι» κουνουπιδιού, το σωτάρουμε για 7 περίπου λεπτά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με το «ρύζι» κουνουπιδιού.