ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ιωσήφ Μπεϊντάρη
Ημερομηνία προβολής 21/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. κατεψυγμένα κεφτεδάκια Ifantis
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 100 ml κρασί κόκκινο
- 250 ml Σπιτική Ντομάτα Pummaro
- 1/3 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 σκελ. σκόρδο
- 150 γρ. μακαρόνια Νº3
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε να βράσουν τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 11 – 13 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα σοτάρουμε, πρώτα το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το μισό κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, τέλος τη ρίγανη και το κύμινο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφού βράσει λίγο η σάλτσα μας προσθέτουμε τα κεφτεδάκια κατευθείαν από τη συσκευασία. Αφού πάρουν μια με δύο βράσεις δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.