ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΜΕΛΙ

Από τον Chef Θανάση Κατσαρή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΜΕΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

4 ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
350 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΟΒΟ & ΠΑΠΡΙΚΑ KALAMATA PAPADIMITRIOU
3 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
150 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ
6 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
100 ΓΡ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα κοτόπουλου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα, τα 100 ml από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα φιλέτα στο ψυγείο να μαριναριστούν για περίπου δύο ώρες. Έπειτα τα σωτάρουμε στο σχαροτήγανο, σε δυνατή φωτιά, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 16-17 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη σαλάτα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την πράσινη σαλάτα.