ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ & ΝΤΙΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Aπό την Θέμιδα Καρδιόλακα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ & ΝΤΙΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

250 ΓΡ. ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
50 ΓΡ. ΝΙΦΑΔΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΟΤΟ (ΒΡΑΣΜΕΝΟ)
2 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ:
4 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ 50% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ½ Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
¼ Κ.Σ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
¼ Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΞΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρές μπουκιές το στήθος κοτόπουλου.
Πολτοποιούμε στο μούλτι το βρασμένο καρότο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε τον πουρέ καρότου, την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τις νιφάδες δημητριακών.
Πανάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου, τις περνάμε πρώτα από τον πουρέ καρότου, έπειτα από το αβγό και στο τέλος από τα θρυμματισμένα δημητριακά.
Τοποθετούμε τις παναρισμένες μπουκίτσες κοτόπουλου σε ένα πυρέξ. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.

Για το ντιπ μουστάρδας:
Βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το ντιπ για 1 ώρα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε το πανέ κοτόπουλο με το ντιπ μουστάρδας.