ΣΥΝΤΑΓΕΣ

EΚΛΕΡ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ & ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Από την Αλίκη Συμεωνίδου

EΚΛΕΡ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ & ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ :
200 ML ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
200 ML ΝΕΡΟ
175 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
6 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
235 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
5 ΑΒΓΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
600 ΓΡ. ΑRLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΑΝΘΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
120 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
2 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
100 ΓΡ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΓΑΛΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις αρχίσουν να ζεσταίνουν, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να βράσει και να φουσκώσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και γρήγορα, για να μην καεί το αλεύρι. Βάζουμε το σκεύος ξανά στη φωτιά για να φύγει η υγρασία. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και χτυπάμε με το φτερό. Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα εκλέρ πάνω σε μια λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αβγό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 18 περίπου λεπτά.

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας:
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα, σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμoνιού, την άχνη ζάχαρη και το γάλα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για την κρέμα λεμονιού:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Τοποθετούμε την κρέμα σε κορνέ και τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα εκλέρ με την κρέμα λεμονιού. Τα βουτάμε στο γλάσο λευκής σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.