ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αθηνά Τσόγκα



Ημερομηνία προβολής 21/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 1 κ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 κρεμμύδι 
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 1/2 ματσ. κόλιανδρο 
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Flora με 25% βούτυρο
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να σοταριστεί ώσπου να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ζωμό κότας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και ½ φλ. ζεστό νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά το φαγητό μας σκεπασμένο. Χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό λεμονιού μαζί με τη μουστάρδα και το μέλι. Ρίχνουμε τη σος μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Το κοτόπουλο αυτό συνοδεύεται καλύτερα με ρύζι.