ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΟΥΡΑ ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

Από τον Chef Νίκο Νικολάου

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΟΥΡΑ ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΟΥΡΑ ΜΟΣΧΟΥ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
400 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
400 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
1 Κ.Γ. ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
4-6 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
400 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια από τη μοσχαρίσια ουρά και τα σωτάρουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το μισό λευκό κρασί, προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα και το μπαχάρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας κονκασέ, το υπόλοιπο κρασί, τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί, σκεπασμένο, για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες και βράζουμε το φαγητό για ακόμη 10-15 λεπτά.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.