ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημέρα προβολής 01/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι χτένι
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- Φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 2 κρεμμύδια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και τα σωτάρουμε στη χύτρα σε βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού, τις φλούδες πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και μαγειρεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά από τη στιγμή που θα σφυρίξει και το αφήνουμε άλλα 25 λεπτά.
Αφού μαγειρευτεί, αφαιρούμε το κρέας. Χτυπάμε τη σάλτσα στο μούλτι και σερβίρουμε.