ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δημήτρη Κοπαράνη
Ημερομηνία Προβολής: 4/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης
- 2 αβγά
- 100 γρ. βρώμη
- 100 γρ. παπαρουνόσπορο
- 100 γρ. χαρουπάλευρο
- Ηλιέλαιο
- Γλυκό του κουταλιού σύκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επιλέγουμε ένα κομμάτι γραβιέρα πάχους 2 εκατοστών και φροντίζουμε να το κόψουμε με ίσο πάχος για να ψηθεί όσο γίνεται πιο ομοιόμορφα. Περνάμε τη γραβιέρα από το χαρουπάλευρο, τρίβοντας το καλά με τα χέρια για να κολλήσει πάνω στο τυρί.
Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολάκι και τα χτυπαμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με τον παπαρουνόσπορο.
Βουτάμε τη γραβιέρα με το χαρουπάλευρο στο αβγό φροντίζοντας να πάει παντού και από το αβγό την βουτάμε κατευθείαν στο μείγμα βρώμης παπαρουνόσπορου.
Μόλις καλυφθεί καλά και κάνει μια ωραία κρούστα, βάζουμε τη γραβιέρα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με καπάκι, σε ηλιέλαιο που έχει κάψει καλά για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας πλευρά για να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με γλυκό του κουταλιού σύκο