ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
150-200 ML ΝΕΡΟ
100 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
300 ΓΡ. ΜΥΖΗΘΡΑ Ή ΑΝΘΟΤΥΡΟ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
30 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 Κ.Σ. ΑΝΘΟΝΕΡΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε, τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη, για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί, την κανέλλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το ανθόνερο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια των 50 γραμμαρίων, προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα πουρέκια σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα πουρέκια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε καρύδια με μέλι.