ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΡΤΙΕΡΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 24 ΕΚ.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
315 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
170 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
2 Κ.Σ. ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
100 ΓΡ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
200 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 ΑΒΓΑ
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
2-3 ΚΑΡΟΤΑ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, το κρύο νερό και χτυπάμε, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Έπειτα ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα.
Για τη γέμιση:
Κόβουμε το κολοκυθάκι, το καρότο και τη μελιτζάνα, σε μακριές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού BBQ, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη παρμεζάνα, το τριμμένο σκληρό τυρί, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, τα αβγά και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε την κρέμα τυριών στη ζύμη της τάρτας.
Ξεκινώντας από την άκρη της ταρτιέρας, βάζουμε σε στρώσεις κάθετα περιμετρικά τις φέτες της μελιτζάνας, του κολοκυθιού και του καρότου, μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο της τάρτας.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.