ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΥΡΓΑΚΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

 

 

Από τον Chef Aλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Ημερομηνία Προβολής: 28/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλάσκες μελιτζάνες (χοντρές)
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • Κατσικίσιο τυρί
  • Φρέσκο βασιλικό
  • 2-3 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές στρογγυλές φέτες πάχους 3 εκ. και τις μουλιάζουμε σε νερό για 1-2 λεπτά, πιέζοντας τις ελαφρώς για να απορροφήσουν υγρασία. Τις σκουπίζουμε με ένα πανί, τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες, λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι, για να μαλακώσουν οι μελιτζάνες από τους ατμούς. Όταν μαλακώσουν, βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε 2 λεπτά κάθε πλευρά, για να γίνουν τραγανές. Αυτός είναι ένας πρακτικός τρόπος να τηγανίζονται γρήγορα, χωρίς να ρουφάνε πολύ λάδι.

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες 3 εκ. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις περνάμε κι αυτές απο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ετοιμάζομαστε για σερβίρισμα. Βάζουμε πάνω από κάθε φέτα ντομάτας φύλλα βασιλικού. Φτιάχνουμε 4 στρώσεις με ντομάτα-μελιτζάνα εναλλάξ. Από πάνω βάζουμε μια φέτα κατσικίσιο τυρί ή το τρίβουμε με τα χέρια.  Ψήνουμε σε φούρνο, στους 200 βαθμούς,  για λίγα λεπτά, έως ώτου αρχίσει να λιώνει και να παίρνει χρυσαφί χρώμα το τυρί.