ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Έφη Γιαλούση
Ημερομηνία Προβολής: 17/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα κοτόπουλου βρασμένα
- 1 κρεμμύδι
- 150 γρ. φιδέ
- 2 σκ. σκόρδου
- 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι
- 2 μικρά αγγούρια
- ½ φλ. δυόσμο
- Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
Για το ντρέσιγνκ:
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. χυμό λεμονιού ή λάιμ
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λάδι για να βράσουμε τον φιδέ.
Φτιάχνουμε το dressing: σε μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Το στήθος κοτόπουλου το βράζουμε με ένα κρεμμύδι και λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το χωρίζουμε με τα χέρια στις ίνες του για να μοιάζει με το σχήμα του φιδέ. Αν θέλουμε το κόβουμε και σε μικρά κυβάκια.
Σε μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον φιδέ, το αγγούρι κομμένο σε λωρίδες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπερίτσες τσίλι κομμένες σε κομματάκια (χωρίς τα σποράκια τους), το ξύσμα λεμονιού, το δυόσμο ψιλοκομμένο και το φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη ή ψιλοκομμένο στο χέρι.
Ανακατεύουμε με δυο κουτάλες ή με τα χέρια για να μοιραστούν τα υλικά σε όλη τη σαλάτα. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.