ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΡΕΓΓΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μπενέτο Ματθαίου


Ημερομηνία Προβολής: 19/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 φιλέτο καπνιστής ρέγγας
  • 2 κρεμμύδια
  • Χυμό από  ½ λεμόνι
  • 1 φλ. ντοματίνια
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα φασόλια σκέτα σε νερό για 15-20 λεπά. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει- χρειάζεται περίπου 10-12 λεπτά.

Σε μπολ βάζουμε τα βρασμένα φασόλια με το καραμελωμένο κρεμμύδι, τη ρέγγα σε κομματάκια, ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, διακοσμούμε με ντοματίνια και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.