ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
  • 2 φιλέτα πέρκας
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 20 ντοματίνια 
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα 
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα βουτύρου:
250 γρ. βούτυρο Lurpak 
2 κ.σ. σχοινόπρασο
2 κ.σ. νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πέρκα:
Βάζουμε τα φιλέτα πέρκας πάνω σε μια λαδόκολλα και τα αλατίζουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Τυλίγουμε τα φιλέτα πέρκας στη λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά. 

Για το σπανάκι:
Πλένουμε το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα για 2 λεπτά. 
Για τη σάλτσα βουτύρου:
Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Σιγοβράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό. Προσθέτουμε ένα ένα τα κυβάκια βουτύρου και ανακατεύουμε, συνεχώς, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σάλτσα. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το σχοινόπρασο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τη σαλάτα:
Ψιλοκόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμύδια, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 
Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε το σπανάκι και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα βουτύρου. Προσθέτουμε την πέρκα, τη σαλάτα, και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα βουτύρου.