ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Στέλιο Λιακόπουλο

Ημέρα προβολής 19/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. φιλέτο τόνου
  • 10 γρ. κόκκους πιπεριών (κόκκινο, μαύρο, πράσινο)
  • 3 κλων. δενδρολίβανο
  • Αλάτι ημίχονδρο
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 κολοκυθάκι
  • 1/2 καρότο
  • 1/4 μελιτζάνα
  • 30 ml σάλτσα σόγιας
  • 5 ml γλυκό τσίλι
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κλων. λεμονοθύμαρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το φιλέτο τόνου, χτυπάμε σε γουδί τους κόκκους πιπεριών και ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο ψάρι και στις δύο πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι, τους κόκκους πιπεριών και το δενδρολίβανο.
Τηγανίζουμε το ψάρι σε ελαιόλαδο μέχρι να θωρακιστεί. Το αφήνουμε 2 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7 λεπτά.
Κόβουμε το καρότο, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τη μελιτζάνα.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε ρίχνοντας ένα κλαράκι λεμονοθύμαρο. Στη συνέχεια σωτάρουμε τη μελιτζάνα. Προσθέτουμε το καρότο, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά.
Ανακατεύουμε τη σόγια με το τσίλι και το χυμό λάιμ.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά και προσθέτουμε το χυμό λάιμ. Σερβίρουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα, το ψάρι κομμένο σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε με δενδρολίβανο.