ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 04/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- ½ κιλό σαρδέλες
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 8-10 κόκκους ροζ πιπέρι
- 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο το σκόρδο και το κρεμμύδι, για 1-2 λεπτά ,ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τις σαρδέλες κάνοντας μία στρώση στην επιφάνεια του τηγανιού, και αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τις σαρδέλες να αχνιστούν για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τους κόκκους από ροζ πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.