ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Ελένη Ψυχούλη
ΥΛΙΚΑ
Ημερομηνία Προβολής: 10/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
- 2 φλ. πένες
- 1 ματσ. ρόκα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 50 γρ. ανθότυρο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και αφού γυαλίσει προσθέτουμε και το σκόρδο ψιοκομμένο.
Σβήνουμε με τη ντομάτα, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις μαγειρευτεί λίγο η ντομάτα προσθέτουμε το ανθότυρο και το λιώνουμε μέσα στη σάλτσα για να γίνει πιο κρεμμώδης.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τη ρίγανη και ανακατεύουμε
Με το χέρι «σπάμε» τη ρόκα σε μεγάλα κομμάτια και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντάς συνεχώς.
Μόλις μαραθεί λίγο η σάλτσα προσθέτουμε στο τηγάνι και τις πένες και ανακατεύουμε να καλυφθούν με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.