ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΚΑΣΕΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 26/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 πεϊνιρλί

Για τη ζύμη:

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά (ή 2 κ.γ. ξερή μαγιά)
  • 250 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό


Για τη σάλτσα:

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 1-2 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα
  • 1-2 κ.σ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro
  • 40 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την γέμιση:

  • 8 πολίτικα λουκάνικα Ifantis
  • 160 γρ. κασέρι
  • 6-7 μεγάλα φύλλα βασιλικού


Για το σερβίρισμα:

  • ½ κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 5-6 φύλλα ρίγανη φρέσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, το αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.  

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε τις πιπεριές, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου,στους 200 βαθμούς, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να φουσκώσει.
Τρίβουμε το κασέρι και το ανακατεύουμε με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε το μπολ και τις  ξεφλουδίζουμε.
Πιέζουμε τις ψημένες σκελίδες σκόρδο, για να βγει η σάρκα τους.
Ψιλοκόβουμε τις ψημένες πιπεριές και το σκόρδο και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι με τον φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα με πάχος 1 εκ. Απλώνουμε λίγη σάλτσα αφήνοντας ένα περιθώριο 1εκ. γύρω-γύρω και κλείνουμε τα πλαϊνά φτιάχνοντας ένα πλαίσιο (σχήμα βάρκας).
Βάζουμε στο άνοιγμα από 2 λουκάνικα και πασπαλίζουμε με το κασέρι, ανακατεμένο με το βασιλικό.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.
Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη γύρω-γύρω και στις άκρες, να είναι τραγανό το πεϊνιρλί από κάτω και η σάλτσα να βράζει.

Για το σερβίρισμα:
Λιώνουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο, την ανακατεύουμε με την καπνιστή πάπρικα και αλείφουμε με το μείγμα τα ψημένα πεϊνιρλί, όταν βγουν από το φούρνο.
Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.