ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ PAVLOVA:
400 ΓΡ. ΑΣΠΡΑΔΙ
600 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
6 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ ΣΚΟΝΗ
100 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
120 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
½ Κ.Γ. ΚΡΕΜΟΡΙΟ (Ή 1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ)
½ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
300 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΓΚΟ:
450 ΓΡ. ΜΑΝΓΚΟ ΩΡΙΜΑ
160 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ. ΞΥΣΜΑ ΛΑΙΜ
40 ML ΧΥΜΟ ΛΑΙΜ
225 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
½ Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την Pavlova:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι, για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το κρεμόριο, σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία σφικτή μαρέγκα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτουμε την μαρέγκα, το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τις δύο μαρέγκες σε δύο διαφορετικά ταψιά και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90-120 βαθμούς, για 3 περίπου ώρες.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Έπειτα χτυπάμε ελαφρώς στον κάδο του μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, προσθέτουμε την κρύα σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για την κρέμα μάνγκο:
Βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και τα χτυπάμε, πάνω σε ένα μπεν μαρί, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και το ξύσμα λάιμ. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε στο μούλτι τα μάνγκο. Προσθέτουμε το τζίντζερ και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα του αβγού.
Βάζουμε την κρέμα μάνγκο στο ψυγείο, για 1 ώρα περίπου, να σφίξει.
Απλώνουμε λίγη κρέμα στην ψημένη μαρέγκα και καλύπτουμε από πάνω με τη δεύτερη μαρέγκα. Προσθέτουμε λίγη ακόμη κρέμα, περιχύνουμε με κρέμα μάνγκο, πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και διακοσμούμε με λίγα φύλλα μέντας.