ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ. ΦΑΚΕΣ ΜΠΕΛΟΥΚΑ
2 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΑ IFANTIS
600 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
1 Κ.Σ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΦΙΝΟΚΙΟ
60 ΓΡ. ΕΛΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ
30 ΓΡ. ΚΑΠΠΑΡΗ
30 ML ΞIΔΙ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ
30 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
30 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προβράζουμε τις φακές με νερό (μέχρι να πάρουν μία βράση). Τις σουρώνουμε και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά με τον ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και τον κουρκουμά. Προσθέτουμε μετά από 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μην λιώσουν. Περίπου 3 λεπτά πριν τα βγάλουμε, προσθέτουμε τα λουκάνικα, την κάππαρη ξαλμυρισμένη και τις ελιές ζεματισμένες. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σχοινόπρασο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και δένουμε με το βούτυρο.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό, κάππαρη, ελιές, ξύσμα λεμονιού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.