ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/05/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, Άννα Παπαγεωργίου


Ημερομηνία προβολής 25/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

Τα μπισκότα αυτά είναι πολύ πιο υγιεινά από τα αντίστοιχα του εμπορίου. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν λιγότερη ζάχαρη, γι΄αυτό είναι ιδανικά για παιδικό κολατσιό!


ΥΛΙΚΑ ( για 20 μπισκότα)


  • 225 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως  ή πίτουρο βρώμης
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη  ή σιρόπι σφενδάμου
  • 85 γρ. σταφίδες
  • 4 κ.σ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αβγά και και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή.Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και ρίχνουμε κουταλιές ζύμης,  μια για κάθε μπισκότο.Ψήνουμε στο φούρνο για 7-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα. Τα μπισκότα πρέπει να είναι υγρά, να φαίνονται σχεδόν άψητα όταν βγουν από τον φούρνο, γιατί θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν.