ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Τάσο Αντωνίου

Ημέρα προβολής 11/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 μέτριες πατάτες
- 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 100 γρ. τυρί Arla Gouda
- 100 γρ. τυρί Arla Samsoe
- ½ φλ. γάλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε στα τέσσερα για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με
το πιρούνι. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
το πιρούνι. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε από πάνω το βούτυρο.
Ψήνουμε την πατατόπιτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνειά της.