ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Chef Ειρήνη Νιέρρη
Ημερομηνία προβολής 11/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 10 φύλλα κρούστας
- 250 γρ. σαλάμι αέρος με φουντούκι Ifantis
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- ¼ ματσ. μαϊντανό
- Flora με 25% βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το σαλάμι αέρος και τις πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το τριμμένο τυρί. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες κατά μήκος. Λιώνουμε μαργαρίνη με 25% βούτυρο και αλείφουμε 3 φύλλα. Από πάνω στρώνουμε τη γέμιση κατά μήκος τους. Τυλίγουμε σε ρολό, αλείφουμε ξανά με μαργαρίνη με 25% βούτυρο και πιάνοντας την μια άκρη τυλίγουμε κυκλικά προς την άλλη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας.