ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA (320 ΓΡ.)
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
4-5 ΚΛΩΝ. ΑΝΗΘΟ
4-5 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2-3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
AΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα, σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.
Μόλις ψηθούν, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι, αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον καπνιστό τόνο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα του τόνου και σερβίρουμε.