ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ KANAKI
2 ΦΛ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
80 ΓΡ. ΛΕΥΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
3 Κ.Γ. ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
2 ΦΛ. ΓΑΛΑ
1/2 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ
1/2 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το κρύο φύλλο σφολιάτας σε ένα αντικολλητικό ταψί. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, το τρυπάμε με πιρούνι για να μη φουσκώσει και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, μέχρι να γίνει χλιαρό.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αβγά, προσθέτουμε το μισό χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, ρίχνουμε την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
Αφού κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια την αναμειγνύουμε με τη σαντιγί. Προσθέτουμε το λικέρ πικραμύγδαλο, τα τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε το μιλφέιγ απλώνοντας σε στρώσεις, εναλλάξ, κομμάτια ψημένης σφολιάτας με κρέμα. Ρίχνουμε από πάνω το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.