ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Μίνα Κακανιά
Ημερομηνία Προβολής: 31/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό πατάτες
- 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 500 γρ. σπιτική ντομάτα Pummaro
- 1 κ.σ. πελτέ Pummaro
- 1/3 ματσ. μαϊντανό
- ½ φλ. βινσάντο
- Αλάτι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. πιπερόκαμα
- 200 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα λιωμένα σκόρδα και κρεμμύδια.
Ανακατεύουμε να πάρουν λίγο χρώμα και σβήνουμε με τη σπιτική ντομάτα. Προσθέτουμε το πιπερόκαμα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει λίγο η σάλτσα.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και προσθέτουμε το βινσάντο.
Καθαρίζουμε καλά τα φασολάκια, τα πλένουμε, και τα βάζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλατάκι και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη να σιγοβράσει σε χαμηλότερη πλέον θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Δεν ανακατευουμε συχνά αλλά κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να “δροσίσουμε” τα λαχανικά.
Μόλις εξατμιστεί το περισσότερο υγρό, προσθέτουμε τον μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ξεσκέπαστο για να μείνει μόνο το λαδάκι του και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με θρυμματισμένη φέτα (ή κατσικίσιο τυρί Χίου) που θα δωσει την τελευταία πινελιά νοστιμιάς.