ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Χαλμούκη

Ημερομηνία προβολής 09/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:

  • 410 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 115 γρ. Flora με 25% βούτυρο 
  • 1 βανίλια
  • 1 αβγό & 1 κρόκο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση:

  • 600 γρ. goiabada ή κυδωνόπαστο
  • 6 φέτες ανανά
  • 2 κ.σ. χυμό ανανά
  • 1 κρόκο αβγού & 1 κ.γ. νερό
  • Τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βαθύ, σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την goiabada ή το κυδωνόπαστο να ζεσταθεί και να λιώσει μαζί με χυμό ανανά και φέτες ανανά που έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ. Προσέχουμε να μην κάψει το μείγμα μας αλλά να ζεσταθεί για να λιώσει και να είναι ρευστό.
Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και βανίλια. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο παγωμένη από το ψυγείο και κομμένη σε κύβους. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη. Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με γάλα και τα ρίχνουμε στη ζύμη μας. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για να έχουμε μια μαλακή τριφτή ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα για να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε. Αλευρώνουμε τον πάγκο. Κρατάμε 1 μέρος της ζύμης για να φτιάξουμε τις λωρίδες. Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε με πλάστη ή την ανοίγουμε απευθείας μέσα στη ταρτιέρα σπρώχνοντας τη ζύμη να απλώσει με τα χέρια μας. Βάζουμε τη γέμιση πάνω στη τάρτα, φροντίζοντας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου κι από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαστουνάκια, σε καφασωτό σχήμα. Αλείφουμε με κρόκο αβγού αραιωμένο με νερό και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθεί γαρνίρουμε την πάστα φλώρα με τριμμένη καρύδα.